יום שישי, 18 בדצמבר 2009

צוואה

אף אחד מאיתנו אינו אוהב להרהר על יום מותו. אך, יש לכך השלכות כלכליות על יקירנו, ולכן חשוב מאוד לדעת כמה דברים, אשר בשעת הצורך חו"ח, יכולים לסייע לנו, לדאוג לכך שכל רכושנו יועבר ליקירנו בדרך ובאופן בו נבחר.

עריכת צוואה, נחשבת (על פי חוק) לדרך שבה נוכל לתכנן את עתידם הכלכלי של יורשינו.

אומנם, נכון הדבר שבמידה ולא ערכנו צוואה, כל רכושנו יתחלק בין יקרינו באופן שקובע חוק הירושה. אולם, אם ברצונו של אדם לחלק את רכושו בין יורשיו באופן שונה מזה שקובע חוק הירושה, או אז, יהא עליו לערוך צוואה.

צוואה, למעשה, נחשבת לתעודת הביטוח שלנו, אשר בבוא העת, מבטיחה כי לאחר לכתנו לעולמנו, כל רכושנו יתחלק בדרך ובאופן שקבענו בעצמנו ולא באופן שקובע חוק הירושה. משכך, לעיתים, קיימת חשיבות רבה לעריכתה של צוואה.

כמו כן, עניין חשוב לא פחות, הוא שקיימת חשיבות רבה לעריכת צוואה שתיחשב לחוקית (בהתאם להנחיות חוק הירושה). ישנם כמה סוגים של צוואות אשר בעריכתן יש לעמוד בדרישות הצורניות אשר מוגדרות החוק.

ישנם ארבעה סוגי צוואה והם : צוואה בכתב יד, צוואה בעדים, צוואה בפני רשות וצוואה בעל פה. כמו כן, יש צוואה אשר יכולים לערוך אותה שני בני זוג (בד"כ בני זוג) והיא נקראת צוואה הדדית.

כאמור, למעשה, בהתאם לחוק הירושה, כאשר אדם הולך לעולמו, מבלי שהשאיר אחריו צוואה, הרי שעיזבונו יתחלק בין ילדיו ובן זוגו באופן שבו בן הזוג יירש את מחצית הרכוש של בן הזוג אשר הלך לעולמו והילדים יירשו את המחצית השניה באופן שווה.

משכך, אם הנכם מעוניינים כי עיזבונכם יתחלק באופן שונה מזה שמסדיר חוק הירושה, הרי שעליכם לערוך צוואה חוקית, אשר תסדיר את האופן שבו ברצונכם שעיזבונכם יחולק לאחר לכתכם לעולמכם. החוק בענייני ירושה, אינו חורג מההוראות הקבועות בו, ועל כן, קיימת חשיבות רבה בעריכת צוואה אשר תשקף את רצונכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה